Eten & drinken

Lunchcafé

Vrienden van Vroeger is gastvrijheid met een glimlach! Met onze kleine (we zijn nu eenmaal niet zo groot) lunchkaart bieden we iedereen iets lekkers .

Geniet van royaal belegd brood in ons kleine café. Wat maakt lunchen bij ons nu zo leuk en lekker? We gebruiken dikke plakken bruin oerbrood met daarop lekkere en dagverse ingrediënten … en dit alles voor een betaalbare prijs! Van huisgemaakte tonijnsalade tot een lunch met ambachtelijke kroketten. 

Elke dag is een feest en dat zie je terug aan ons team en leuke gerechten! Vragen? Bel of mail ons gerust.

Grote groepen & lunch

Juist voor grotere gezelschappen is het bij ons erg aantrekkelijk lunchen, voor groepen van 10-50 personen (‘s zomers 150 personen) hebben we de leukste en mooiste locatie van Deventer. We creëren afhankelijk van de vraag onze à la carte lunch of een uitgebreid buffet met verschillende soorten brood, verse sappen en meer… En dit alles wederom betaalbaar. Wil je met een grote groep komen lunchen? Dat kan, mail ons even, dan maken we een voorstel op maat.  Een complete broodjeslunch met drankjes voor groepen bieden we all in met drankjes al aan voor € 16,50 per persoon.

Onze bieren

Brand bier is onze standaard pilsener.  Naast Brand schenken we vanaf onze tapkranen diverse speciaalbieren, zoals Texels Skuumkoppe, Deventer Road Trip van Davo, Brand Dubbelbock, IJwit en vul zo maar aan. Ook aan de BOB wordt gedacht: Affligem Belgisch Wit 0.0 op fles!

Uit fles bieden we twee bieren van de nabijgelegen abdij Sion: Witbier en Saison. Het witbier is een traditioneel gebrouwen tarwebier met een vleug van vlierbloesem. De Saison is met Brons bekroond bij de Brussels Beer Challenge 2022. Een droog, fris bier dat kruidig, pittig bitter en fruitig smaakt.

Vrienden en koffie

Een lekkere koffie is meer dan alleen de koffieboon. De liefde, het vakmanschap en de machine spelen een grote rol. We gebruiken verschillende bonen om zo de beste cappuccino of koffie te zetten. Onze prachtige machine en vakkundige medewerkers maken van elk kopje een sensatie!  En mocht je nog niet binnen zijn geweest, doe dat dan vooral even en laat je verassen door het interieur en de vele authentieke koffiekopjes die je hoog boven je hoofd zult vinden tussen je Vrienden….

Taart en koek

Onze appeltaart is beroemd in de hele regio en wordt dagelijks vers gebakken met de beste ingrediënten. Onze appeltaart is lekker smeuïg en gevuld met veel verse appels en kaneel. Naast onze appeltaart hebben we ook een unieke specialiteit: Deventer Koek Taart. Deze frisse taart is gebaseerd op de bekende Deventer koek (bijtje), en is een echte traktatie voor de taartliefhebbers onder ons. Kom langs en proef deze unieke specialiteit!

Naast onze huisgemaakte taarten kunt u bij Vrienden van Vroeger ook genieten van de bijzonder Vondelkoek. Dat is andere Deventer Koek! Deze koek dankt zijn naam aan het feit dat hij ontwikkeld is door bakkerij Frans Ruhof aan de Joost van den Vondellaan in Deventer. Deze unieke koek is gemaakt van bloem, roomboter en speculaas en is zacht van binnen met een krokante buitenkant. Er zijn inmiddels 8 smaken verkrijgbaar, bij ons vindt u de Original.

Klik hier voor meer informatie over Vondelkoeken.

 

 

Menukaart

Klik hier voor onze volledige menukaart