Over ons

Vrienden van Vroeger is misschien wel het kleinste café van Deventer, en misschien ook wel het mooiste café van Deventer

En gemeten naar de enthousiaste reacties van de toeristen in ieder geval het verrassendste café van Deventer. Gelegen aan een prachtig plein, het Grote Kerkhof, pal onder de magistrale Deventer Toren.

In de categorie Wist u dat: Wist u dat Deventer ruim 1100 monumenten kent? Gelijkelijk verdeeld over gemeente- en rijksmonumenten.

Echter: in de Monumenten Top 100 van Nederland komt Deventer twee maal voor. Het zal u niet verbazen dat de Deventer Toren één van die twee is, de tweede is het oude stadhuis, óók gelegen aan het Grote Kerkhof.
50 meter ‘in de rug’ van Vrienden van Vroeger: De rivier de IJssel, 50 meter links op plein: De Deventer Toren, 50 meter rechts op plein: het oude stadhuis, allemaal tastbaar vanaf ons terras.

En na de herinrichting van het Grote Kerkhof, de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, staat dat terras straks op het mooiste plein van Deventer.

Impressie van het nieuwe Grote Kerkhof